Verslag DHC Waasmunster - DHW United Antwerpen : 04-11-‘17
 
Uitslag : 23 - 21   ruststand : 8 - 10  
 
 
Beloften : 22 - 24  
 
Voor DHW : Joni Muys (60’) en Resi Hopstaken (keepsters) – Sinne Bes (2) – Sara Haazen (3) – Gintare Butkeviciute (5) – Rilke Janssens (3) - Amber Major - Gitte Janssens (3) - Teuntje Voermans (4) – Jana Maes (1) – Tina Brecelj – Emma Henderix –  Ellen Van De Vloed – Rachel Broeren – Charlotte Van Pelt
 
Voor Waasmunster : Clara Verschuuren (60’) en Lisa Bomon (keepsters) – Marlies Verschuuren (9) – Athena Hillaert (6) – Jolien Haazen (2) – Phoebe De Blende – Dorien Abbeel – Julie Ketels – Kim Dieleman (3) – Elke Dieleman (2) – Stefanie Van Den Abeele (1) – Mante Van Damme – Joke Van Aerschot 
 
 
De thuisploeg kwam het best uit de startblokken. Zij verzilverde de kansen, terwijl DHW dit verzuimde : 4 – 0 na 5’. De inhaalrace kon beginnen.
 
Er werd een tandje bij gestoken in verdediging en men ging nu secuurder afwerken. Het ging via 4 – 2 na 9’ naar 6 – 3 na 11’. 
 
Nadien volgde een sterk Antwerps kwartier. Het ging op en over Waasmunster, door 4x op rij te scoren : 6 – 7 na 23’. Het waren de beide doelvrouwen die meer en meer een hoofdrol gingen op eisen.
 
Er werd beurtelings gescoord en de slotminuut van de 1e helft werd ingegaan met een gelijke stand (8 – 8). DHW kon in extremis nog 2x raak treffen. Ruststand : 8 – 10
 
Het beloofde “naar goede gewoonte” een spannende 2e helft te worden. Beide teams waren zich maar al te goed bewust van het belang van de partij. Waasmunster werkte de achterstand terug weg in overtal: 11 – 11 na 36’. 
 
Waarna het verder gelijk op ging, in een partij op het scherp van de snee. Via 13 – 12 na 38’ ging het even later naar 14 – 16 na 41’.
 
DHW ging het slotkwartier in met een 3-puntenkloof : 17 – 20 na 46’, maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. 
                                                                        
Er sloop twijfel in de Antwerpse rangen. Enkele open doelkansen werden gemist, zodat Waasmunster het gat kon dichten : 20 – 20 na 51’. Zelfs in dubbel overtal kwam DHW niet tot scoren, bovendien miste het een strafworp, waardoor de thuisploeg vleugels kreeg. Ze ging door op haar elan en DHW stond erbij en keek ernaar. Gevolg : 6 Wase doelpunten op rij en match gespeeld. De laatste treffer van de partij was van Antwerpse makelij, maar was slechts een doekje voor het bloeden. Eindstand : 23 – 21
 
Volgende week, in de thuismatch tegen Achilles Bocholt en tevens de laatste wedstrijd van de heenronde, zal DHW alles uit de kast moeten halen om in de Play-Offrace te blijven ! De beloften trokken echter wel aan het langste eind en blijven ongeslagen. Met de komst van Bocholt wordt volgende week de co-leider in de ogen gekeken met als inzet de 1e plaats in de rangschikking.