Vorige week lag de focus even op de bekercompetitie, onze meisjes plaatsten zich daarin vlot voor de kwartfinales, maar vanaf dit weekend staat de reguliere competitie weer centraal. De start van de terugronde staat op het programma en daarvoor trekt DHW zaterdag naar Gent.
 
Halfweg de competitie prijken onze meisjes op een zesde plaats met 5 punten. Slechts één puntje minder dan vorig seizoen en toen slaagde DHW erin zich toch voor de play offs te plaatsen. Maar dit keer belooft het een aartsmoeilijke opdracht te worden. Het feit dat titelkandidaat Bocholt onwaarschijnlijke punten verloor tegen onze concurrenten speelt hierin een rol maar we moeten uiteraard eerst en vooral naar onszelf kijken. De punten die we in Waasmunster achterlieten, jammer en vooral onnodig, breken het team nu zuur op halfweg. Het beste ervan maken in de terugronde is nu de opdracht en gezien het programma met veel thuiswedstrijden tegen de concurrentie weet je maar nooit wat nog mogelijk is...
 
Maar eerst trekken we dus zaterdag naar Gent met maar één opdracht en dat is winnen. Net als vorig seizoen levert DB Gent mooi strijd met hun jonge groep maar ook nu zat puntenwinst er nog niet in. Het verschil zit hem meestal in de ervaring en de kracht lijkt het ons. Maar uiteraard is onderschatting uit den boze. Gedreven en met de volle focus er tegenaan gaan vanaf het beginsignaal is de opdracht. En dit liefst 60 minuten volhouden. Zowel de beloften als de eerste ploeg hebben de opdracht een kater door te spoelen, want die was er na de dubbele zware nederlaag tegen Bocholt zeker. Nu winnen in Gent moet gewoon en daarna is het uitkijken naar de zware vierdaagse in Hoboken: op 9 december de thuiswedstrijd tegen Fémina Visé en 4 dagen later de “uitwedstrijd” tegen HB Sint-Truiden, beide in sporthal Sorghvliedt dus… Maar eerst zaterdag in Gent geen misstap begaan en de punten mee naar Antwerpen brengen graag.  Supporters allen op post ! 
 
 
DB Gent – DHW United Antwerpen
 
Zaterdag 25 november te 18h30 (beloften 16h45)
 
Sporthal Hekers te Zwijnaarde
 
Scheidsrechters: Depoortere S. – Verschaeve W.

 

  • 1233