Het is ondertussen drie weken geleden dat we de reguliere competitie afsloten. Onze meisjes sloten deze zoals geweten af op een zesde plaats en moeten dus vanaf dit weekend beginnen aan de play downs. In deze mini-competitie met 4 teams nemen we het op tegen het West-Vlaamse DHT Middelkerke/Izegem en tegen de Oost-Vlaamse teams DB Gent en DHC Waasmunster. Met een verplaatsing naar laatstgenoemde beginnen we morgen met de op papier lastigste opdracht van de zes.
 
Het is inderdaad al 3 weken geleden maar ze zijn voorbijgevlogen zo lijkt het wel. Al kan dat ook te maken hebben met het feit dat we ons sinds vorige zondag nog altijd in een zwevevende status bevinden, die beloftenfinale weet u wel… Dat onze meisjes daar de titel wegsleepten nadat ze een enorme achterstand goedmaakten en vervolgens Bocholt overvleugelden in de verlengingen was ronduit sensationeel. Maar vanaf morgen gaat de focus en de aandacht weer vooral naar de eerste ploeg die als doel heeft om deze play downs als winnaar af te sluiten. De allicht beslissende wedstrijden daarvoor zijn deze tegen Waasmunster. Duels tussen DHC en DHW staan al jaren garant voor spektakel en spanning. Waarbij de vechtlust en veerkracht van Waasmunster onze meisjes niet onbekend is. Zo leek DHW in de reguliere competitie twee keer op weg naar winst maar bleef uiteindelijk maar bekaaid achter: in Waasmunster een 23-21 nederlaag, bij ons in Hoboken werd het een maand geleden uiteindelijk 22-22. Aangezien Waasmunster deze play downs met 4 bonuspunten begint en DHW met 3 mag het duidelijk zijn dat er nu beter moet gescoord worden. 
 
Gemakkelijk zal dat uiteraard niet zijn want het rode truitje van DHW heeft, zo lijkt het wel, op Waasmunster hetzelfde effect als deze kleur op een stier heeft. De intensiteit van deze wedstrijden ligt daardoor steeds zeer hoog op en naast het veld maar dat maakt het enkel leuk. We hopen dan ook dat we ook morgen weer van een mooi duel kunnen genieten. Met als het even kan dit keer een DHW dat wel 60 minuten bij de zaak is en hopelijk nu wel de zege mee huiswaarts neemt ? Supporters allen op post !
 
Play downs speeldag 1: DHC Waasmunster – DHW United Antwerpen
 
Zaterdag 10 maart te 20uur (beloften 18uur)
 
Sporthal Hoogendonck te Waasmunster
 
Scheidsrechters: Bruneel F. – Melange W.