Morgen staat in eigen sporthal Sorghvliedt de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Onze meisjes gaan tegen DHT Middelkerke/Izegem op zoek naar een vierde zege op rij in deze play downs en kunnen op die manier deze jaargang op een positieve manier afsluiten. Dat ze het niet cadeau zullen krijgen mag duidelijk zijn want voor DHT is deze wedstrijd ongetwijfeld één met grote emotionele waarde.
 
We verklaren ons even nader. De confrontatie tussen DHW en DHT is de 4de van dit seizoen en meteen ook de laatste. Maar nu komt het, niet alleen de laatste van dit seizoen maar gewoon de laatste tout court. Onze gasten van morgen hebben immers aangegeven ermee te stoppen, de fusieploeg DHT Middelkerke/Izegem houdt ermee op in deze vorm, geen handbal meer op het hoogste niveau dus meer in West-Vlaanderen voorlopig. Uiteraard moeten we deze beslissing respecteren, er is ongetwijfeld lang over nagedacht. We zullen de duels met de blauwzwarten missen want het was steeds een leuke en gedreven tegenstander waar we, zeker op verplaatsing, meermaals onze tanden stuk op beten. En uiteraard wensen we alle medewerkers en speelsters nog veel succes in hun verdere handbal en gewone leven. 
 
DHT heeft dus een emotionele reden om morgen op zoek te gaan naar de winst maar ook onze meisjes zullen hun beste beentjes willen voorzetten. Voor onze trainer Peter Lauwen is het immers zijn laatste match als coach van DHW. Na 2 seizoenen heeft Peter onlangs aangegeven dat de combinatie handbal in Antwerpen en zijn werk nog moeilijk te combineren viel. Onze club stelde met Rik Stryckers ondertussen al een opvolger aan maar morgen gaan de spotlights dus nog eens op Peter Lauwen. Ook hij zal dus ongetwijfeld met winst willen afsluiten.
 
 Ook wat de spelersgroep betreft zullen er tegen volgend seizoen ongetwijfeld nog wijzigingen optreden maar het is te vroeg om daarover te communiceren want de besprekingen lopen nog volop. We focussen ons dus voorlopig morgen enkel op het afscheid van coach Peter Lauwen, de laatste match van DHT Middelkerke/Izegem en hopelijk de volle winst voor DHW. Supporters allen op post !
 
Play downs speeldag 6: DHW United Antwerpen – DHT Middelkerke/Izegem
 
Sporthal Sorghvliedt te Hoboken
 
Zaterdag 5 mei te 20uur15 (beloften 18h30)
 
Scheidsrechters: Broothaers B. – Janssens S.