Dit weekend begint de nieuwe damescompetitie in eerste nationale, een beetje vroeger dan andere seizoenen en met ook enkele nieuwe gezichten. Zo nemen HV Overpelt en HC Eynatten de plaats in van het gedegradeerde DB Gent en het jammerlijk genoeg verdwenen DHT Middekkerke/Izegem.
 
Onze meisjes hebben er een voorbereiding van een 40-tal dagen opzitten. Met uiteraard veel trainingen en wedstrijden, er was een trainingsstage in Panningen en er waren bezoekjes en deelname aan enkele leuke evenementen van Sporting A. Zo was er de jaarlijkse “Red Star Run” en bracht een delegatie een bezoek aan “Sportopia”. Maar vanaf nu is het pas echt bittere ernst. En de kalendermaker heeft DHW niet gespaard op speeldag 1 met het bezoek van landskampioen én bekerwinnaar HB Sint-Truiden op het programma. Dat dit een zeer zware opdracht is mag duidelijk zijn. De Truienaars werden de voorbije twee seizoenen kampioen en behoren ook nu weer tot de favorieten. De ervaren sterkhouder Sarina Leenen hing haar handbalschoenen dan wel (nog eens) aan de haak en vorige week viel ook nog een andere troefkaart weg, Eveline Claessens viel geblesseerd uit na een jammerlijk werkongeval. Maar coach Delpire kan nog steeds over een ruime en getalenteerde kern beschikken.
 
Dat de kern van DHW vooralsnog niet zo ruim is, is geweten. Onze meisjes kenden een goede voorbereiding onder leiding van nieuwbakken coach Rik Stryckers maar deze eerste opdracht kondigt zich toch als zeer moeilijk aan. Er is de sterkte van de bezoekers maar er is ook de wetenschap dat voor enkele pionnen deze match misschien net te vroeg komt. Het zal dus wat puzzelen worden dit weekend maar toch is er vertrouwen in de beschikbare kern. Met een speciale vermelding voor onze jongeren Kelly-Marie Dykmans en Ofelia Loossens. Zij staan zaterdag voor hun grote debuut in eerste  nationale. Een verdiende beloning voor deze twee gemotiveerde, hardwerkende en ambitieuze youngsters. Met dank aan hun ouders, die hun dochters deze geweldige kans gunnen, integreerden ze zich perfect in onze groep.  Voor Ofelia en Kelly-Marie is het morgen dus een debuut om naar uit te zien tegen de landskampioen en ze zullen er net als heel DHW het beste van maken. We hebben als underdog niets te verliezen, maar zijn zeker dat het hele team hun huid duur zal verkopen. Supporters allen op post !  
 
Speeldag 1 : DHW United Antwerpen – HB Sint-Truiden
 
Sporthal Sorghvliedt te Hoboken  
 
Zaterdag 8 september te 20uur15 (beloften 18uur30)
 
Scheidsrechters: Steenwinckels C. – Steenwinckels C.