De kop is eraf na de openingsspeeldag van vorig weekend en dus krijgen we logischerwijs dit weekend speeldag 2. Nu ja, na dit weekend is het alweer wachten tot 6 oktober op speeldag 3 dus  misschien moeten we de term “logisch” met een korreltje zout nemen in deze materie…
 
Na vorige week landskampioen Sint-Truiden krijgen we nu met een verplaatsing naar Fémina Visé opnieuw een topploeg voor de kiezen, de blauwwitten uit Wezet zijn traditioneel een lastige tegenstander voor eenieder. Het is trouwens de meest succesvolle ploeg uit de geschiedenis van het dameshandbal in België, vooral onder de bezielende leiding van voorzitter en burgemeester Marcel Neven die wel recent de fakkel als voorzitter doorgaf aan mevrouw Véronique Lensen. 
 
De seizoensopener van DHW vorig weekend zorgde nadien voor gematigd optimisme bij onze volgers en technische staf. Landskampioen Sint-Truiden won verdiend en toonde meer maturiteit maar onze meisjes vielen niet uit de toon. Bij momenten heel goed in aanval maar andere keren dan weer te slordig en onnauwkeurig bij de afwerking Het positieve onthouden en uitbouwen en de werkpunten verbeteren en er zit zeker echter muziek in deze groep. En dit met in het achterhoofd de wetenschap dat we binnenkort nog enkele speelsters  die nu nog ontbraken, kunnen toevoegen aan de kern. 
 
Of het voldoende is om de doelstelling te behalen, heraanknopen met de play offs,  moeten we uiteraard afwachten. Wat dat betreft is de confrontatie met Fémina dit weekend een mooie waardemeter want ook zij willen traditiegetrouw naar de play offs. Net als de vorige seizoenen zullen allicht zes ploegen strijden voor de vier beschikbare plaatsen. Rechtstreekse confrontaties zoals die van zaterdag in Visé zijn daarom heel belangrijk. Wedstrijden tussen Fémina en DHW zijn trouwens traditiegetrouw spectaculair en regelmatig ook zeer spannend, we verwachten dat het morgen niet anders zal zijn. Supporters allen op post !

 


Speeldag 2 : Fémina Visé - DHW United Antwerpen    

Hall Omnisports te Visé     

Zaterdag 15 september te 18uur00 (beloften 16uur15)   

Scheidsrechters: Lechien A. – Tanasescu M.