Na een onderbreking van twee weekends wordt komende zaterdag de competitie bij de dames weer hervat. Even ter herinnering, begin september werden de eerste twee speeldagen afgewerkt en daarin gingen onze meisjes jammer genoeg twee keer verdienstelijk onderuit. Met tegenstanders als landskampioen HB Sint-Truiden en de altijd lastige verplaatsing naar Fémina Visé was dat dan misschien wel  enigszins ingecalculeerd, het blijft jammer. Bij deze herstart liggen de kaarten echter anders. Met een thuiswedstrijd tegen nieuwkomer DHC Overpelt op het programma komen onze meisjes voor het eerst als favoriet aan de inworp en mogen ze hopen op eerste puntenwinst.
 
Het is altijd fijn als ploegen uit tweede nationale de stap naar eerste klasse durven te zetten. Het verschil tussen beide reeksen is nog steeds enorm en dat schrikt sommige ploegen af. We hebben jaren genoeg gekend dat de kampioen uit tweede trouwens de stap niet durfde of kon zetten. En het feit dat DB Gent, twee jaar terug onbedreigd kampioen in tweede nationale, de jongste twee seizoenen er niet in slaagde een match te winnen in eerste bevestigde nogmaals het verschil. Maar kijk, nu hebben we zelfs twee nieuwkomers in eerste: HC Eynatten en onze gast van zaterdag, DHC Overpelt. Twee moedigen waarbij Eynatten wel de reglementen met een handigheidje en de medewerking van de federatie min of meer mocht verkrachten…  De verplichting om een tweede fanionteam in te schrijven omzeilden ze zo zonder probleem. 
 
Dan hebben we meer respect voor Overpelt dat zich wel aan de regels hield en nu op ontdekkingsreis in eerste nationale is. De Limburgse meisjes weten dat het een zwaar seizoen wordt maar gaan er met volle moed tegenaan en zullen ongetwijfeld zeer veel bijleren en er sterker uitkomen. En zoals ze zelf aangeven, tegen het begin van de play downs begint het voor hen pas echt.  En nu zijn ze dus voor het eerst ook te gast bij ons in Hoboken. Aangezien DHW wil meestrijden om de play off-tickets kunnen we met niets anders dan met de volle winst tevreden zijn.  Maar om een cliché uit de sport nog eens boven te halen:  elke wedstrijd moet gespeeld worden. We verwelkomen DHC Overpelt dus van harte maar hopen wel op een gedreven DHW dat de eerste punten thuis zal houden en vertrouwen tankt voor de komende duels. Supporters allen op post ! 
 
Speeldag 3 : DHW United Antwerpen – DHC Overpelt   

Sporthal Sorghvliedt te Hoboken     

Zaterdag 6 oktober te 20uur15 (beloften 18uur30)   

Scheidsrechters: Bruneel F. – Melange W.