Kalender seizoen 2018/2019

 

Zaterdag 8 september te 20h15:  DHW United Antwerpen – HB Sint-Truiden

 

Zaterdag 15 september te 18uur:  Fémina Visé – DHW United Antwerpen

 

Zaterdag 6 oktober te 20h15:  DHW United Antwerpen - DHC Overpelt

 

Zaterdag 13 oktober te 20uur:  DHC Waasmunster – DHW United Antwerpen

 

Zaterdag 20 oktober te 20h15:  DHW United Antwerpen – Initia Hasselt

 

Zaterdag 3 november te 20h15:  Achilles Bocholt – DHW United Antwerpen

 

Zaterdag 10 november te 20h15:  DHW United Antwerpen – HC Eynatten-Raeren

 

Zondag 2 december te 17uur:  HB Sint-Truiden – DHW United Antwerpen

 

Zaterdag 8 december te 20h15:  DHW United Antwerpen – Fémina Visé

 

Zaterdag 12 januari te 20 uur:  DHC Overpelt – DHW United Antwerpen

 

Zaterdag 19 januari te 20h15:  DHW United Antwerpen – DHC Waasmunster

 

Zaterdag 26 januari te 18uur:  Initia Hasselt – DHW United Antwerpen

 

Zaterdag 2 februari te 20h15:  DHW United Antwerpen – Achilles Bocholt

 

Zondag 17 februari te 17uur:  HC Eynatten-Raeren – DHW United Antwerpen

 

(uren onder voorbehoud, wijzigingen mogelijk)

 

Op het handbalgala afgelopen vrijdag in Sint-Truiden viel één speelster van DHW in de prijzen, maar wel op een opmerkelijke manier: Rilke Janssens werd samen met haar collega Jolien Haazen verkozen tot meest beloftevolle scheidsrechtersduo in België. Een mooie bekroning voor Rilke die, net als ploeggenoten Sara Haazen en zus Gitte, het handbal op het hoogste niveau combineren met een scheidsrechters carrière. En op beide vlakken met duidelijk succes. Rilke en Jolien werden trouwens verkozen door de top binnen het scheidsrechterswezen in ons land wat de bekroning des te waardevoller maakt.
Op sportief vlak waren er prijzen voor Clara Verschuuren (DHC Waasmunster, beste keepster) en werd Sarina Leenen speelster van het jaar voor ploeggenoot Sara Marteleur van HB Sint-Truiden, logische laureaten wat ons betreft. Toch kunnen ze bij de handbalfederatie hun stemprocedures best nog eens herbekijken want ook nu weer zorgde het vrij stemmen per mail voor hilarische resultaten waarbij sommigen hun pionnen resoluut de top in stemden. Leuk voor desbetreffende speelsters en clubs maar het komt de geloofwaardigheid van het dameshandbal echt niet ten goede...

 
 Sinds 2005 zet DHW United Antwerpen het dameshandbal op de sportieve kaart in Antwerpen en bij uitbreiding in heel België en af en toe zelfs met Europese campagnes over de landsgrenzen heen. Dit zou onmogelijk zijn zonder de inzet van speelsters, technische staf, medewerkers en bestuursleden. Maar bovenal is de inbreng van sponsors en de stad Antwerpen van onschatbare waarde geweest voor onze club.  Wij zijn dan ook zeer blij dat bekend werd gemaakt dat DHW ook het komende seizoen weer gesteund zal worden door het topsportfonds van de stad Antwerpen. Uiteraard wensen wij als club de stad Antwerpen en "sporting A" van harte te bedanken voor deze steun, dit wordt door heel de club en iedereen die er van dichtbij of veraf bij betrokken is van harte geapprecieerd. Het bewijst nog maar eens dat de stralende A een hart heeft voor DHW en de Antwerpse sport in het algemeen. Deze steun draagt actief bij tot het realiseren van onze doelstellingen: dameshandbal op topniveau in Antwerpen en bij de Belgische top. Tevens benadrukt de stad dat onze samenwerking met de buren van HV Uilenspiegel dient verdergezet te worden. Een logische denkpiste, het wordt tijd dat we als Antwerpse clubs (er zijn er nog) de krachten bundelen om het Limburgse handbalbolwerk eens stevig het vuur aan de schenen te leggen.  

Door de steun van de stad kan onze club op logistiek, medisch en sportief vlak verder groeien. Voor onze talentvolle Antwerpse jongeren geeft dit de kans om verder door te groeien richting de top en wie weet, richting de nationale ploeg. DHW United Antwerpen zal komend seizoen met een jonge groep de strijd aangaan in eerste nationale. Wij hopen trouwens dat nog meer talentrijke jeugd de weg naar onze club en dameshandbal op het hoogste niveau zal vinden. De steun van de stad Antwerpen is daarbij een extra stimulans, waarvoor nogmaals onze hartelijke dank uit naam van heel de DHW-familie !

 Wij zijn blij en erg trots dat we u vandaag onze eerste nieuwe gezichten mogen voorstellen. DHW wil de jonge groep zeker nog uitbreiden en toont immers ambities om volgend jaar terug mee te strijden voor de prijzen. 
 
De eerste die we voorstellen is Ofelia Loossens ! Ofelia komt over van Groot-Bijgaarden (GBSK) waar ze ondanks haar jonge leeftijd (van 2001) al enige tijd een belangrijke rol speelde in de eerste ploeg. Na Emma Henderix van Atomix eind vorig seizoen is het de tweede jonge nieuwkomer uit de regio Vlaams-Brabant die de stap naar DHW zet, een bewuste keuze van onze club om zo ook meisjes uit die regio de kans te geven toch redelijk dichtbij op het hoogste niveau te kunnen aantreden. Ofelia is trouwens geen onbekende voor onze club en spelersgroep want ze trainde ook afgelopen seizoen reeds op regelmatige basis mee bij DHW. Tijdens die trainingen bleek duidelijk dat ze klaar is voor deze stap naar het hoogste niveau en dat ze zich goed voelde in onze jonge groep. We zijn er dan ook van overtuigd dat Ofelia een echte aanwinst zal zijn. Met ook uiteraard een oprecht woordje van dank aan de club GBSK voor de knappe opleiding en aan de ouders van Ofelia die haar de kans gunnen haar talent in eerste nationale tot uitvoering te laten komen. Welkom en veel succes bij DHW Ofelia !
 
 En we kunnen meteen ook al een tweede versterking aankondigen: Sofie Nouwen komt over van Initia Hasselt en verdedigt volgend seizoen ook de kleuren van Dhw !  Sofie is, samen met onder andere onze Joni Muys, één van de keepsters van de nationale ploeg, de "Black Arrows". Joni kende een heel goed afgelopen seizoen maar staat voor een nieuwe werksituatie en drong zelf mee aan op de komst van Sofie,met wie ze een hechte band heeft bij de nationale selectie. De ervaring die Sofie kan overbrengen moet voor onze jonge keepsters, Joni en Resi, en de hele groep ongetwijfeld een meerwaarde worden. Sofie keepte vroeger bij Tongeren, BFC (nl.), Fémina Visé en recent dus Initia Hasselt. Met deze laatste ploeg behaalde ze dit seizoen zowel de beker- als de titelfinale. (Deze laatste is nog aan de gang). Eerder won Sofie 3 keer de beker en werd ze 4 keer landskampioen. Een mooie erelijst dus die hopelijk bij het ambitieuze Dhw nog wat kan groeien. Wij heten ook Sofie Nouwen alvast van harte welkom en wensen haar veel succes bij onze club !

Verslag Play-Downs DHW United Antwerpen - DHT Middelkerke Izegem: 5-05-‘18
 
Uitslag : 30 - 27   ruststand : 17 - 15
 
Beloften : 45 - 16  
 
Voor DHW : Joni Muys (60’) (keepster) – Sinne Bes (1) – Sara Haazen (5) – Rilke Janssens (5) - Amber Major (4) - Teuntje Voermans (8) – Emma Henderix (5) – Jana Maes - Rachel Broeren (2) - Charlotte Van Pelt - Ellen Van De Vloed
 
Voor DHT : Ilse Snauwaert (30’) en Lana Verslype (30’) (keepsters) – Lisa Coucke (3) – Tatjana Depotter - Elise Dessauvage (7) - Sophie Calu (2) - Loreline Thooris (2) - Fien Corteville (1) – Lotte Wittevrongel – Carmen Lips (10) - Julie Roete (2) - Karen Allaert - Charlotte Vermeersch - Stephanie Vandermeersch - Marte Baart
 

 
Voor deze laatste speeldag van de Play-Downs, werd net als vorige week in Gent geopteerd iedereen in te zetten voor beide wedstrijden. De gekwetsten kunnen nu rustig verder revalideren richting volgend seizoen. Voor onze West-Vlaamse tegenstrever was het tevens de allerlaatste wedstrijd van het bestaan. De fusieclub houdt er mee op. 
 
Aanvankelijk ging de partij gelijk op : 4 - 4 na 8’, maar nadien kon DHW gestaag een voorsprong opbouwen : 7 - 5 na 11’ / 11 - 7 na 17’ en 15 - 11 na 22’. Aanvallend liep het dus lekker, maar verdedigend kon het beter. Carmen Lips kreeg alle ruimte van de wereld en profiteerde hier gretig van.
 
Wanneer het dan aanvallend even minder ging, met een aantal shots die op het doelhout belanden, kon DHT milderen en de kloof tot het kleinste verschil herleiden : 15 - 14 na 26’.
 
We gingen rusten met een 17 - 15 op het scorebord, een stand waarmee de partij nog alle kanten uit kon.
 
Ook de 2e helft ging in eerste instantie gelijk op : 21 - 19 na 39’ en 23 - 22 na 47’. 
 
DHW stak een tandje bij en kon tot 5 doelpunten uitlopen via Rachel Broeren (2x), Teuntje Voermans en Emma Henderix : 27 - 22 na 51’.
 
De bezoeksters kwamen niet meer dichter dan 3 doelpunten en DHW boekte zo, verdiend, zijn 4e zege op rij. Eindstand : 30 - 27

 

OOk van deze laatste wedstrijden maakte Luc weer fraaie foto's, waarvoor dank uiteraard !

 

foto's beloften

foto's eerste ploeg