Op speeldag 5 van de competitie in eerste klasse verwelkomen we morgen Initia Hasselt in sporthal Sorghvliedt. Duels tussen DHW en Initia kennen een lange geschiedenis met tal van thrillers en topmatchen tot finalewedstrijden toe. Maar de jongste jaren waren het vooral voor DHW veelal frustrerende duels met weinig puntenwinst. Eén keer een draw vorig seizoen moet zowat de enigste oogst zijn van de laatste vijf jaar tegen de Limburgers… Kan er morgen verandering in komen ? We hopen het alvast wel want anders kunnen we allicht al vroegtijdig een kruis over onze play off-kansen maken. Wiskundig nog niet uiteraard maar met op de volgende speeldag een verplaatsing naar titelfavoriet Bocholt op het programma dreigt dan een weinig benijdenswaardige plaats halfweg. 
 
Met DHW en Initia staan morgen ook de twee grote verliezers van de vorige speeldag tegenover elkaar. Onze meisjes waren niet voldoende bij de les en lieten onnodig kostbare punten achter in Waasmunster. Hetzelfde verhaal kregen we te horen uit Visé waar de thuisploeg verrassend vlot en ruim van Hasselt won. Beide waren belangrijke duels met het oog op het klassement en dus zijn zowel onze meisjes als het team van coach Obrusik hun trouwe fans een rechtzetting verschuldigd. Thuisduels tegen wat men rechtstreekse concurrenten kan noemen zijn hierbij erg belangrijk. En dus hopen we op een scherp DHW dat dit keer vanaf het eerste fluitsignaal bij de les is. Met coach Rik Stryckers, doelvrouw Sofie Nouwen en Liv Pauwels vinden we bij ons team heel wat oude Initia-getrouwen terug. Allicht een extra motivatie maar anderzijds ook geen sinecure natuurlijk. Want ook Initia zal gedreven en gretig zijn om hun misstap van vorige week recht te zetten.  

 We willen deze voorbeschouwing uitzonderlijk afsluiten met een woordje over de scheidsrechters. Als de namen u bekend in de oren mochten klinken, dat kan kloppen: wij vonden het alvast erg vreemd dat de federatie 2 weken terug zowel voor de match van vorige week in Waasmunster als voor morgen meteen hetzelfde duo aanduidde maar het is realiteit. Een beetje ongebruikelijk toch en ongelukkig na de felbevochten en felbesproken wedstrijd in Waasmunster. Maar kom, een nieuwe dag en een nieuwe kans op een topprestatie dus morgen in sporthal Sorghvliedt, niet alleen voor beide teams maar voor iedereen op het veld... Supporters allen op post !
 
Speeldag 5: DHW United Antwerpen – Initia Hasselt  

Zaterdag 20 oktober te 20uur15 (beloften 18uur30)   

Sporthal Sorghvliedt te Hoboken  

Scheidsrechters: Delanghe W. – Peters R

Verslag DHC Waasmunster - DHW United Antwerpen : 13-10-‘18
 
Uitslag : 27 - 21   ruststand : 15 - 11 
 
Beloften : 20 - 30  
 
Voor DHW : Sofie Nouwen (22’) en Joni Muys (38’) (keepsters) – Sara Haazen (5) – Gintare Butkeviciute (6) – Rilke Janssens - Teuntje Voermans (5) – Jana Maes (2) – Emma Hendrix – Emma Laigaard Jensen (3) - Ofelia Loossens - Kelly-Marie Dykmans - Charlotte Van Pelt - Ellen Van De Vloed - Liv Pauwels
 
Voor Waasmunster : Lisa Bomon en Ilse Snauwaert (60’) (keepsters) - Marlies Verschuuren (4) - Sophie Calu (4) - Carmen Lips (6) - Phoebe De Blende (1) – Dorien Abbeel (1) – Julie Ketels (6) – Ine Dieleman – Elke Dieleman (1) – Mante Van Damme – Bo De Witte (4)    
 
 

 Net als vorige week begon DHW te tam aan de partij - dit vooral in verdediging - en daardoor was het de hele match op achtervolgen aangewezen. Ook bij de beloften zagen we aanvankelijk hetzelfde scenario, maar zij konden na 20’ wel bijbenen. Aan de rust lieten ze al een geruststellende voorsprong op het scorebord noteren, zodat ze nog steeds ongeslagen zijn en bovenaan de rangschikking prijken.
 
De thuisploeg had vorige week een onverwachte nederlaag geleden bij nieuwkomer HC Eynatten en had wat goed te maken. Het werd daarbij dan ook nog eens geholpen door een mak DHW. De Antwerpse verdediging was veel te statisch en liet alle ruimte aan de exDHT’ers Carmen Lips (2x) en Sophie Calu (2x) : 5 - 1 na 7’.
 
Even was er beterschap en onder impuls van Gintare Butkeviciute kon DHW de kloof verkleinen : 7 - 5 na 17’. Maar nadien acteerde men te slordig en iedere fout werd afgestraft door de veel gretigere thuisploeg. Via 9 - 6 na 19’ ging het naar 14 - 7 na 25’. Bij DHW kon enkel Emma Laigaard Jensen tot scoren komen.
 
Met de rust in zicht maakte DHW eindelijk een vuist en verdedigde agressiever, wat onmiddellijk loonde. Ruststand : 15 - 11
 
Na de koffie zette DHW zijn remonte verder en leek daar ook in te gaan slagen : 17 - 16 na 39’ en 18 - 17 na 40’. Zodat de hoop op de Antwerpse tribune terug opflakkerde.
 
Maar er op en erover gaan lukte niet. Er werd te overhaast geshot en ondoordacht gespeeld. Bovendien stond het Wase doelhout meermaals in de weg. Gevolg slechts 1 Antwerps doelpunt in 10 minuten : 20 - 17 na 50’.
 
Hetzelfde scenario bleef zich herhalen : 21 - 18 na 54’. De thuisploeg rook nu bloed en DHW kon geen vuist meer maken. Gevolg, een pijnlijke, maar vooral, een nederlaag die kon vermeden worden. Eindstand : 27 - 21

Dit weekend staat pas speeldag 4 op het programma in eerste nationale dames maar we durven toch zeggen dat het al een cruciaal duel wordt voor onze meisjes. De kortste verplaatsing van het seizoen naar Waasmunster is traditioneel een heel lastige opdracht maar verliezen lijkt dit keer echt uit den boze willen we onze kansen op de play offs vrijwaren. 

Vorige week konden we een eerste keer echt juichen. Na twee verdienstelijke (verlies)partijen tegen Sint-Truiden en Visé werd promovendus Overpelt vlot opzijgezet. Onze meisjes scoorden maar liefst 44 keer, een enorm hoog aantal goals waarvoor we trouwens al heel lang moeten teruggaan om dat nog eens terug te vinden in de DHWgeschiedenisboeken. Leuk voor de toeschouwers maar het leverde natuurlijk ook maar gewoon 2 punten op . En uiteraard hopen we op bevestiging dit weekend in Waasmunster.

Het plaatselijke DHC dat net zoals DHW ambitie heeft op een play offs-plaats liet zich vorige week wel verrassen door die andere promovendus. Een zondagse nederlaag in Eynatten zorgt ervoor dat Waasmunster troosteloos laatste staat en zich eigenlijk geen misstap meer kan veroorloven.  Onze meisjes krijgen dus een gewond dier tegenover zich en dat die gevaarlijk zijn weet iedereen. Maar anderzijds geeft het ook aan dat DHT kwetsbaar is en dat DHW zich eigenlijk dit keer geen puntenverlies kan permitteren in Waasmunster, iets wat de jongste seizoenen wel een probleem was. De Waaslanders ondergingen een serieuze metamorfose op en naast het veld. Enkele speelsters en de coach stopten, doelvrouw Clara Verschuuren (regelmatig uitblinker en boeman voor DHW) maakte een mooie transfer naar het Nederlandse Dalfsen. Inkomend ging Waasmunster vooral shoppen bij het ter ziele gegane DHT Middelkerke-Izegem en werd Stijn Van Caenegem aangesteld als T1. De ambities blijven echter hetzelfde, eindelijk een keer in de top 4 eindigen en dus play offs spelen.

We krijgen dus ongetwijfeld een boeiend en vooral belangrijk duel morgen. De thuisploeg moet na het onverwachte en heel dure puntenverlies in Eynatten winnen of de play off-droom mag opnieuw een jaar in de kast, DHW moet eigenlijk dit streekduel ook winnen om de voeling met de top 4 niet te verliezen.  Wie kan het best omgaan met de druk en wie haalt zo de belangrijke punten binnen ? Afspraak morgen in Waasmunster, supporters allen op post ! 
 
 
Speeldag 4: DHC Waasmunster – DHW United Antwerpen
 
Zaterdag 13 oktober te 20uur (beloften 18uur)
 
Sporthal Hoogendonck te Waasmunster
 
Scheidsrechters: Delanghe W. – Peters R.

Eind deze maand beginnen onze "Red Wolves" weer aan een nieuwe campagne, dit keer richting EK 2020. Ons nationale team is ingedeeld in een groep met Kroatië, Zwitserland en Servië. De eerste thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 28 oktober om 15h45 wanneer grootmacht Kroatie¨, nr.8 in de wereld, te gast is in Leuven.

 

Het volledige programma:

 

Programma Red Wolves EK 2020

Woensdag 24 oktober 2018 : Servië – België
Zondag 28 oktober 2018 : België – Kroatië

Woensdag 10 april 2019 : België – Zwitserland
Zaterdag 13 april 2019 : Zwitserland - België

Woensdag 12 juni 2019 : België – Servië
Zondag 15 juni 2019 : Kroatië - België

 

Voor de thuiswedstrijden kan u uiteraard reeds tickets bestellen, zowel per wedstrijd of combi-tickets. Dit kan eenvoudig via deze link:

Tickets bestellen

Ticketprijzen :

- Voorverkoop : 12.5 €
- In groep van minstens tien personen : 10 €
- Kinderen krijgen gratis toegang. Let wel … een kind kan nooit alleen een ticket bestellen en moet bijgevolg vergezeld zijn door een ouder.
- Abonnement voor 3 thuiswedstrijden : 30 €
- Kassa : 15 €

DHW steunt uiteraard ook nu weer onze "RED WOLVES" en roept iedereen op om onze nationale ploeg te komen aanmoedigen in Leuven !

 

 

 

Verslag DHW United Antwerpen – DHC Overpelt : 6-10-‘18
 
Uitslag : 44 - 22   ruststand : 18 - 11
 
Beloften : 41 - 20  
 
Voor DHW : Sofie Nouwen (28’) en Joni Muys (32’) (keepsters) – Sara Haazen (12) – Gintare Butkeviciute (6) – Rilke Janssens (4) - Gitte Janssens (3) - Teuntje Voermans (7) – Jana Maes (2) – Emma Hendrix (4) - Rachel Broeren – Emma Laigaard Jensen (3) - Ofelia Loossens (1) - Kelly-Marie Dykmans - Charlotte Van Pelt (2) - Ellen Van De Vloed - Liv Pauwels
 
Voor Overpelt : Anne De Moor (44’)  en Mieke Pinxten (16’) (keepsters) - Lara Hermans - Sofie Cuyvers (8) - Imke Gijbels (3) - Greetje Swennen (3) - Ibe Pellens (2) - Jolien Ferson (2) - Anneleen Noten - Gwenny Van Gerven - Amber Kerkhofs (2) - Eva Steyvers - Sien Theuwis (1) - Marie Goddet (1)   
 
 
 
De beloften hadden de toon gezet. Ze maakten er een waar doelpuntenfestival van, in een wedstrijd die na 20 minuten (16 - 4) al gespeeld was.
 
Het fanionteam kwam trager uit de startblokken. Verdedigend was men te laks en in aanval werden enkele doelkansen de nek omgewrongen. Resultaat : de promovendus stond na 10’ verdiend op voorsprong : 4 - 6.
 
Een kwikzilveren Sara Haazen (3x op rij) hing even later de bordjes gelijk : 7 - 7 na 14’. De bezoeksters konden het verhoogde tempo nog even mee aan en dat zorgde voor een 10 - 10 stand na 18’.  
 
DHW-coach Rik Stryckers vond het dan welletjes, nam een time-out, herschikte de verdediging en dat loonde. DHW trapte het gaspedaal dieper in en even later stond het 13 - 10 (na 21’). Het strakke tempo werd aangehouden en Overpelt trapte duidelijk op zijn adem. Zelfs een dubbele ondertal situatie voor DHW kon niet benut worden. Integendeel, de ingevallen Joni Muys stopte een strafworp en Sara Haazen kon nog maar eens scoren op de counter. Ruststand : 18 - 11
 
De eerste minuten na de rust, konden de Limburgse meisjes gelijke tred houden met de thuisploeg : 21 - 16 na 34’, maar even later zette DHW een tussenspurt in met 6 doelpunten op rij, van Teuntje Voermans, Sara Haazen (3x), Charlotte Van Pelt en Emma Laigaard : 27 - 16 na 40’. Het trekt zo het laken dan al definitief naar zich toe.
                                                                        
DHW gaat door op zijn elan. Rilke Janssens (3x op rij) zorgt voor het dertigste doelpunt, en de bijhorende traktatie, een kwartier voor tijd : 30 - 17 na 45’.
 
De Antwerpse druk blijft hoog gehouden en er wordt door iedereen gescoord dat het een lieve lust is. Via 35 - 20 na 51’ gaat het naar 43 - 21 na 59’ en wordt het nog maar eens duidelijk hoe groot het verschil is tussen 2e en 1e Nationale. Youngster Ofelia Loossens scoort op de buzzer een spectaculair doelpunt, haar eerste officiële goal in de hoogste damesafdeling. Eindstand : 44 - 22