Verslag Play-Downs DHW United Antwerpen - DHC Waasmunster : 14-04-‘18
 
Uitslag : 31 - 28   ruststand : 15 - 18  
 
Beloften : 26 - 27  

Voor DHW : Joni Muys (60’) (keepster) – Sinne Bes (8) – Sara Haazen (4) – Rilke Janssens (2) - Amber Major - Teuntje Voermans (11) – Jana Maes (4) – Emma Henderix (2) – Rachel Broeren - Charlotte Van Pelt
 
Voor Waasmunster : Clara Verschuuren (60’) en Mante Van Damme (keepsters) – Marlies Verschuuren (9) – Athena Hillaert (4) – Jolien Haazen (2) – Phoebe De Blende – Dorien Abbeel – Julie Ketels (1) – Kim Dieleman (3) – Elke Dieleman (3) – Stefanie Van Den Abeele (6) – Ine Dieleman – Bo De Witte 
 
  
 
DHW was er dit seizoen nog niet in geslaagd om te winnen van Waasmunster. Deze 1e wedstrijd van de terugronde van de Play-Downs was dan ook de laatste kans voor DHW om de puntjes op de “i” te zetten.
 
De Wase dames begonnen het best aan de partij . Via 3 - 3 na 7’ konden ze uitlopen naar 4 - 7 na 10’.
 
Een voorsprong die ze stelselmatig verder konden uitbouwen tot een 5-puntenkloof. Van 6 - 10 na 12’ ging het naar 8 - 13 na 18’ en 10 - 15 na 20’ onder impuls van Marlies Verschuuren (5x). Het moet gezegd dat DHW te laks verdedigde op de bezoekende schutter, welke alle ruimte van de wereld kreeg.
 
Een raak werpende Teuntje Voermans van op de stip en Sinne Bes konden milderen : 13 - 15 na 23’.
 
DHW ging rusten met een achterstand van 3 goals. Ruststand : 15 - 18
 
Na de pauze aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, die de bezoeksters toeliet om terug een kloof van 5 doelpunten te slaan. Een bedrijvige Stefanie Van Den Abeele, 3x op rij, zorgde voor 16 - 21 na 35’.
 
DHW vocht echter terug. Via 20 - 22 na 39’ kwam het tot op 1 doelpunt : 22 - 23 na 41’.
 
We gingen het laatste kwartier in met dit kleinste verschil : 24 - 25 na 45’. DHW miste  verschillende open doelkansen, die de aansluitingstreffer hadden moeten opleveren en kreeg 5 minuten later het deksel op de neus tijdens een ondertal situatie. Waasmunster weer 2 doelpunten voor : 24 - 26 na 51’.
 
DHW toonde verkracht, verdedigde ondertussen een stuk alerter en dit loonde. Het ging er op en erover, meer zelfs het scoorde 5x op rij. Het waren nog steeds een trefzekere Teuntje Voermans (3x), vaak van op de stip, omdat Jana Maes en Rachel Broeren enkel foutief gestopt konden worden, Emma Henderix en Sinne Bes die Waasmunster een serieuze mentale tik gaven : 29 - 26 na 57’. 
 
Ondanks de veel beperktere Antwerpse bank was het DHW dat duidelijk fysiek en conditioneel sterker stond, nog verder uitliep tot 31- 27 na 59’ en zo de punten kon thuis houden. Eindstand : 31 - 28

 

via de link hieronder komt u op de site van sportindekijker.be waar u een mooie fotoreportage vindt, met dank aan Georges Peeters !

 

Foto's DHW - DHC


 
De play downs lopen rustig naar het einde toe, morgen zijn we al aan speeldag 4. Met een zege, een nederlaag en een draw presteren onze meisjes nogal wisselvallig. De plotse blessuregolf (en langdurige ziektes) hebben daar uiteraard een rol in gespeeld maar desondanks mocht er af en toe toch ook iets meer verwacht. Met de kalender die ons rest, twee keer thuis en een verplaatsing naar Gent, moet een zes op zes de betrachting zijn.
 
Morgen wacht alvast de zwaarste maar ook interessantste opdracht. Een thuismatch tegen de “buren” van DHC Waasmunster is altijd goed voor spanning en spektakel. Bovendien hebben onze speelsters nog iets goed te maken want de zware nederlaag op speeldag 1 van deze play downs zorgde toch voor een kleine kater. Het is morgen trouwens de vierde confrontatie dit seizoen en DHW kon slechts één keer gelijkspelen (thuis 23-23) en verloor 2 keer in Waasmunster.  Aan motivatie zal of mag het dus zeker niet ontbreken maar dat is niet voldoende, er zal ook 60 minuten kwaliteit moeten geleverd worden om het stugge en , soms, frivole Waasmunster te kloppen. 
 
Eén van de speelsters van Waasmunster waar we steeds een sportief boontje voor hebben gehad is Clara Verschueren, al jarenlang de beste keepster in België. Nu haar studies zijn afgelopen wordt ze daarvoor beloond met een heel mooie transfer naar de Nederlandse topclub Dalfsen. Voor haar een heel mooie stap en wie weet een opstap naar later nog een hoger niveau. Het getuigt alvast van een gezonde ambitie. Morgen zal ze ons allicht dus voor het laatst weer het leven zuur maken zoals bij zowat alle vorige confrontaties, aan onze speelsters om hun beste beentje voor te zetten. We wensen Clara alvast heel veel succes in Nederland, maar hopen uiteraard wel dat ze haar laatste match tegen DHW mag afsluiten met een nederlaag. Want dat we eindelijk nog eens willen winnen van DHC mag duidelijk zijn…… Supporters op post !
 
 
Play downs speeldag 4: DHW United Antwerpen – DHC Waasmunster
 
Zaterdag 14 april te 20uur15 (beloften 18h30)
 
Sporthal Sorghvliedt te Hoboken
 
Scheidsrechters: El Oueriaghli - Kerkeni

Verslag Play- Downs DHW United Antwerpen - DB Gent : 31-03-‘18
 
Uitslag : 30 - 25   ruststand : 17 - 12
 
Beloften : 10 - 0 Forfait  
 
Voor DHW : Joni Muys (60’) en Eunice Rocha (keepsters) – Sinne Bes (6) – Sara Haazen (3) – Rilke Janssens - Amber Major (3) - Gitte Janssens (8) - Teuntje Voermans (2) – Emma Henderix (4) – Rachel Broeren (4) 
 
Voor Gent : Emilie Smet (59’) en Annemare De Vries (1’) (keepsters) – Sara De Smet (5) – Eline De Smet (1) – Lisa Van Laecke (3) – Alieke De Fauw (4) – Barbara Fustos (1) - Josefien Maes (5) – Ellen Misotten (2) – Anke Vandenheede (1) –  Janne Lodewyckx (1) – Lien Van de Walle (2)
 
 
De 1e thuiswedstrijd tegen hekkensluiter moest gewonnen worden, wilde DHW zich niet in nesten werken. De beloften moesten niet aan de slag door het forfait van Gent eerder deze week. Iets wat ons niet slecht uit kwam, aangezien de zieken- en gekwetstenboeg maar niet leeg geraakt.
 
DB Gent vond het eerst de weg naar de netten : 0 - 2 na 3’, maar DHW ging er op en erover: 4 - 2 na 11’ via een trefzekere Gitte Janssens (3x).
 
De bezoeksters konden aanklampen, omdat DHW te laks acteerde in verdediging en aanvallend veel te slordig was : 8 - 8 na 20’.
 
Van zodra het tempo opgedreven werd en men steviger verdedigde, kon er makkelijk uitgelopen worden : 15 - 10 na 27’. Een vijfpuntenkloof die ook aan de rust op het scorebord stond. Ruststand : 17 - 12
 
De 2e helft bracht niet veel beterschap qua niveau. Via 20 - 14 na 39’ ging het naar 22 - 17 na 42’.
 
Even het gaspedaal induwen en de concentratie aanscherpen was voldoende om het laken definitief naar zich toe te trekken, 10 minuten voor tijd : 26 - 17 na 50’.
 
Er kwam zelfs een tienpuntenkloof tot stand : 28 - 18 na 52’. Maar nadien was het vet helemaal van de soep, zodat Gent kon milderen. Eindstand : 30 - 25


 
Morgenmiddag staat de derde speeldag in de play downs op het programma en voor het eerst mag DHW in eigen sporthal aantreden, om 16uur ontvangen we DB Gent. Aangezien de twee eerdere verplaatsingen slechts één puntje opleverden, mag het duidelijk zijn dat winnen noodzakelijk is.
 
We moeten eerlijk zijn, ons team is niet al te best begonnen aan deze play downs. Een kansloze nederlaag in Waasmunster en een onnodig gelijkspel in Middelkerke, het waren echt geen prestaties om over naar huis te schrijven. Natuurlijk was er wel de verzachtende omstandigheid dat onze groep even geteisterd werd door ziektes en kwetsuren maar van het toch aanwezige talent mocht iets meer verwacht worden. Met de resterende kalender, 4 matchen waarvan 3 thuis, kan er gelukkig nog wel één en ander rechtgezet worden.
 
 Een eerste stap daarin is morgen de punten thuishouden tegen DB Gent, iets wat op papier eigenlijk geen probleem zou mogen zijn. De geelzwarten spelen nu voor het tweede seizoen in eerste nationale en de vorige vier confrontaties werden vlot gewonnen door DHW. Al mag gezegd worden dat Gent duidelijk progressie maakt. Het team dat vorig seizoen debuteerde in eerste nationale heeft ondertussen iets meer maturiteit en stappen gezet, al komt dat bij de eindafrekening nog niet echt tot uiting. Het zou echter verkeerd zijn om ze te onderschatten. Gent heeft niks te verliezen en onze meisjes weten dat ze iets goed te maken hebben, de druk ligt dus bij de thuisploeg. Maar we hebben er wel vertrouwen in dat de DHW-familie zondag niet met een kater bij het Paasontbijt zal aanschuiven. 
 
Voor de wedstrijd van morgen zijn er nog wel wat praktische zaken die we u graag meegeven. Vooreerst, er is geen wedstrijd voor onze beloften. Gent heeft eerder deze week afgezegd zodat we morgen enkel de eerste ploeg (met heel wat beloften uiteraard) in actie zien.En opgepast, de match begint al om 16uur. En verder geven we graag mee dat onze club ervoor zal zorgen dat jullie morgen voor en na de wedstrijd iets kunnen drinken in onze “pop up”-cafetaria achteraan in de zaal. Wie weet, misschien dus toch een kater zondagochtend… Supporters allen op post !
 
Play downs speeldag 3: DHW United Antwerpen – DB Gent
 
Sporthal Sorghvliedt te Hoboken
 
Zaterdag 31 maart te 16uur (Geen wedstrijd voor beloften)
 
Scheidsrechters: Wils S. – Rottiers K.

Verslag Play-Downs DHT Middelkerke Izegem - DHW United Antwerpen: 17-03-‘18
 
Uitslag : 22 - 22   ruststand : 10 - 13 
 
Beloften : 23 - 31  
 
Voor DHW : Joni Muys (60’) en Resi Hopstaken (keepsters) – Sinne Bes (1) – Sara Haazen (6) – Rilke Janssens - Amber Major (3) - Gitte Janssens (5) - Teuntje Voermans (3) – Emma Henderix (4) – Rachel Broeren - Charlotte Van Pelt - Ellen Van De Vloed - Remke Hekers - Femke Van Gestel
 
Voor DHT : Ilse Snauwaert (54’) en Lana Verslype (6’) (keepsters) – Lisa Coucke (4) – Tatjana Depotter (2) - Elise Dessauvage (5) - Sophie Calu (4) - Loreline Thooris (3) - Fien Corteville – Lotte Wittevrongel (1) – Carmen Lips (2) - Julie Roete (1) - Karen Allaert
 

 
De ziekenboeg was leeg gelopen, maar volledig fit waren de meesten nog niet. Pivot Jana Maes was er nog niet bij (enkelblessure). Dit mag echter geen excuus zijn voor het behaalde gelijkspel na een echte “einde seizoenwedstrijd”. 
 
De thuisploeg kwam even op voorsprong : 2 - 0 na 5’, maar DHW reageerde en ging er op en erover : 2 - 3 na 9’. 
 
Beide teams hadden het moeilijk om tot scoren te komen. De Antwerpse verdediging deed haar werk, maar aanvallend werden er teveel kansen verkwanseld en was de achterlijn onmondig. Gelukkig werkten Amber Major (3x) en gelegenheidspivot Sara Haazen wel goed af : 3 - 7 na 21’.
 
DHT verkleinde de kloof en kwam tot op 1 doelpunt : 9 - 10 na 28’, maar op slag van rust vergrootte DHW terug de voorsprong via een goed ingevallen Emma Henderix. Ruststand : 10 - 13
 
DHW slaagde er niet in, omdat het te slordig bleef acteren, om de voorsprong uit te bouwen. Via 12 - 15 na 33’ ging het naar 14 - 17 na 37’ en werd het laatste kwartier ingegaan met een 16 - 19 stand op het scorebord, nadat Gitte Janssens 4x op rij scoorde.
 
DHW bleef het zichzelf moeilijk maken. De thuisploeg acteerde nu gretiger en vocht terug : 19 - 20 na 49’ en kwam op zelfs voorsprong : 22 - 21 na 56’. 
                                                                       
Een heel de wedstrijd alerte doelvrouw Joni Muys voorkwam erger. De uit ziekte terug kerende youngster Emma Henderix nette de gelijkmaker. Eindstand : 22 - 22