Met een verplaatsing naar Achilles Bocholt staat meteen de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie op het programma. Speeldag 14 is dat en de meeste kaarten zijn reeds geschud in eerste nationale. De deelnemers aan play offs en play downs zijn gekend, de startposities daarin kunnen nog kleine wijzigingen ondergaan maar gezien het programma op deze veertiende speeldag lijkt die kans eerder klein.
 
Voor Dhw is er nog een kleine kans om nog een plaatsje te stijgen maar dan moet er wel één en ander gebeuren: Waasmunster moet thuis verliezen van Middelkerke-Izegem en DHW moet zelf winnen in Bocholt. Laat ons eerlijk zijn, zelfs de grootste optimisten houden weinig rekening met dit scenario. Bocholt toonde de laatste weken aan dat de vorm in stijgende lijn zit, vier zeges op rij en in die vier matchen een doelsaldo van bijna +60. De Limburgse meisjes werpen zich meer en meer op tot enige challenger van Sint-Truiden in de titelstrijd, een rol die gezien de aanwezige kwaliteit ook mag verwacht worden van Achilles. Het belooft dus een zeer zwaar avondje te worden voor onze meisjes, waarbij we ook de nederlaag uit de heenronde (18-28) niet mogen vergeten. En zelfs als DHw stunt, de kans dat Middelkerke ook nog wint zaterdag is al een even groot vraagteken.
 
Moeten we dan maar thuisblijven zaterdag ? Nee natuurlijk niet ! DHW heeft zelfs een belangrijke missie te voltooien in Bocholt want het kan er een finaleplaats bij de beloften bemachtigen. De eerste kans op zekerheid ging woensdag verloren tegen Sint-Truiden. De Limburgse ploeg trad aan met een zeer sterk team waarbij enkele sterke speelsters van de eerste ploeg mee de kar trokken en het verschil maakten. Een volkomen legaal en begrijpelijk verhaal, Sint-Truiden wil immers alles winnen: kampioenschap en beker maar ook de beloftenfinale. Bocholt is al zeker van die finale op zondag 4 maart in Wilrijk, wie de tegenstander wordt weten ze zaterdag na hun eigen match tegen onze beloften. Als onze jonge meisjes stunten en de beloften van Bocholt kunnen kloppen is de finale een feit. Wint Bocholt nemen ze het op tegen het sterke Sint-Truiden. Aan DHW om een Limburgse finale te voorkomen dus. Afspraak zaterdag in Bocholt waarbij de belangrijkste wedstrijd voor een keertje eerst gespeeld wordt, zo lijkt het wel. Supporters allen tijdig op post dus !
 
Achilles Bocholt – DHW United Antwerpen
 
Zaterdag 17 februari te 18uur (beloften 16h15)
 
Sporthal de Damburg te Bocholt
 
Scheidsrechters: De Proft J. – Gerets R.

Verslag DHW United Antwerpen - DHC Waasmunster: 10-02-‘18
 
Uitslag : 22 - 22   ruststand : 10 - 9   
 
 
Beloften : 31 - 16  
 
Voor DHW : Joni Muys (60’) en Resi Hopstaken (keepsters) – Sinne Bes (3) – Sara Haazen (4) – Rilke Janssens (1) - Amber Major - Gitte Janssens (2) - Teuntje Voermans (8) – Jana Maes (2) – Emma Henderix (2) – Rachel Broeren
 
Voor Waasmunster : Clara Verschuuren (60’) en Lisa Bomon (keepsters) – Marlies Verschuuren (6) – Athena Hillaert (8) – Jolien Haazen – Phoebe De Blende – Julie Ketels – Kim Dieleman (2) – Elke Dieleman (1) – Stefanie Van Den Abeele (5) – Mante Van Damme – Joke Van Aerschot – Ine Dieleman
 
 
Ook deze week zetten de beloften de toon. Ze wonnen vlot hun wedstrijd en zijn nu 2 punten verwijderd van de finale. Ze kunnen zich aanstaande woensdag (om 20u30 in Hoboken) tegen naaste achtervolger HB St-Truiden verzekeren van het ticket voor de finale op zondag 4 maart in Wilrijk.
 
Het fanionteam had het een pak lastiger met de Wase dames. Tijdens het aanvangskwartier kwam DHW moeilijk tot scoren. Er werd al te vaak op de doelvrouw geshot : 3 – 6 na 18’. 
 
De goed ingevallen Emma Henderix zorgde voor meer druk op de Wase defensie. Er kwam zo meer ruimte op cirkel en voor Teuntje Voermans (4x op rij) : 8 – 8 na 24’. 
 
DHW kon op slag van rust voor het eerst op voorsprong komen. Ruststand : 10 – 9
 
Na de pauze ging de thuisploeg door op zijn elan. Kapitein Sinne Bes (2x), Gitte Janssens en Emma Henderix dreven verder op : 14 – 10 na 37’.  Het noopte de bezoekende coach tot een time-out, maar het deerde DHW niet. Er werd zelfs een 5-puntenkloof bij elkaar gespeeld via Sara Haazen (2x op rij) : 17 – 12 na 42’.
 
Tien minuten voor tijd, stond DHW nog 4 doelpunten voor : 20 – 16 na 51’, maar met Waasmunster ben je echter nooit klaar. De Antwerpse aanval stokte en de bezoeksters scoorden 3x op rij : 20 – 19 na 55’. Gevolg, zoals zo vaak wanneer DHW en Waasmunster zich in de ogen kijken, een razend spannend wedstrijdslot.
 
                                                                        
Een Antwerpse time-out moest zorgen voor bezinning en rust. Jana Maes werkte feilloos af op cirkel en DHW terug 2 goals voor : 21 – 19 na 57’, maar Stefanie Van Den Abeele en Marlies Verschuuren hingen de bordjes terug gelijk : 21 – 21 na 58’. Via Rilke Janssens, met haar enige treffer van de avond, maar wel een zeer belangrijke, DHW terug op voorsprong, maar Marlies Verschuuren legde de eindstand vast : 22 – 22.
 
Door dit gelijkspel ligt meteen ook de 6e plaats vast in de reguliere competitie. Wat betekent dat DHW de Play-Downs ingaat met 3 bonuspunten en binnenkort de Wase dames terug partij geven. Zij starten met één puntje meer aan de nacompetitie.


Zaterdag staat alweer de 7de en laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Daarin gaan onze meisjes op zoek naar een derde thuiszege en een tweede zege op rij na de winst in Middelkerke van vorige week. Tegenstander is DHC Waasmunster, de ploeg die één puntje meer telt dan DHW.
 
We schreven vorige week nog dat een zege in Middelkerke welkom was en zo geschiedde ook. Onze meisjes deden wat van hen verwacht werd en zetten een mooie prestatie op het veld om in ruime winst. Dat de jonge groep hierbij zeer veel gretigheid en enthousiasme toonde, laat het beste verhopen voor de nabije toekomst: de twee resterende wedstrijden in de reguliere competitie dus en de daaropvolgende play downs waarin we uiteraard een zo hoog mogelijke eindrangschikking willen afdwingen. De technische staf en de supporters verwachten dus zaterdag een even gretig en schotkrachtig DHW. Om tegenstander Waasmunster te kloppen zullen onze meisjes 60 minuten bij de les moeten zijn. Dat bleek ook in de heenwedstrijd waarin DHW in het slotkwartier volledig stilviel en zo onnodig nog domme punten weggaf. Tijd dus om te proberen die nederlaag goed te maken. En het is meteen ook een goede voorbereiding op de play downs waarin beide teams mekaar nog twee keer treffen, dan allicht met de eerste plaats als inzet.
 
Naast de eerste ploeg treden ook de beloften aan uiteraard en voor hen is de opdracht duidelijk want zij willen opnieuw naar de finale en moeten dus minstens hun tweede plaats vasthouden. Winnen tegen Waasmunster is daarbij een absolute must als voorbereiding op twee cruciale duels die daarna nog volgen: zaterdag 17 februari staat de topper bij nr.1 Bocholt op het programma maar eerst volgende woensdag (14 feb. 20h30)  de inhaalmatch tegen nr.3 Sint-Truiden in eigen sporthal Sorghvliedt. Drukke dagen dus voor DHW met zaterdag de dubbele confrontatie met Waasmunster en woensdag Sint-Truiden met de beloften bekampen in Hoboken. En voor onze trouwe fans is er nog een leuk extraatje: wie na de match van morgen een "volle" steunkaart heeft die krijgt gratis toegang tot de play downs. Supporters allen op post dus maar let wel op het vroege aanvangsuur !
 
DHW United Antwerpen – DHC Waasmunster
 
Sporthal Sorghvliedt te Hoboken
 
Zaterdag 10 februari te 16uur (beloften 14h15)
 
Scheidsrechters: Beckers C. – Dister M.

Verslag DHT Middelkerke Izegem - DHW United Antwerpen: 3-02-‘18
 
Uitslag : 28 - 33   ruststand : 13 - 15 
 
Beloften : 16 - 31  
 
Voor DHW : Joni Muys (49’) en Resi Hopstaken (11’) (keepsters) – Sinne Bes (3) – Sara Haazen (10) – Rilke Janssens (4) - Amber Major - Gitte Janssens (8) - Teuntje Voermans (5) – Jana Maes – Emma Henderix (3) – Rachel Broeren
 
Voor DHT : Ilse Snauwaert (46’) en Lana Verslype (14’) (keepsters) – Lisa Coucke (3) – Tatjana Depotter (4) - Elise Dessauvage (3) - Sophie Calu (4) - Marte Baart – Loreline Thooris (4) - Wendy Arnaut (6) – Fien Corteville – Stephanie Vandermersch – Lotte Wittevrongel – Charlotte Vermeersch – Carmen Lips (4)
 
 
 
De beloften gaven het goede voorbeeld. Ze behaalden een vlotte zege na een collectief sterke prestatie en zetten zo weer een stap richting finale. Ze gaven hun enthousiasme en drive door aan de 1e ploeg, die ook een mooie en deugddoende zege behaalde, zodat de nooit echt gemakkelijke verplaatsing naar de kust succesvol werd afgerond.
 
Aanvankelijk ging het gelijk op : 6 – 6 na 13’. Maar dan stokte de Antwerpse afwerking even en bleef Sophie Calu de weg naar doel te gemakkelijk vinden : 9 – 6 na 17’.
 
DHW panikeerde echter niet. Bleef aanvallend geduldig de kansen collectief opbouwen en werkte beter af. In verdediging stak men een tandje bij en werden de West-Vlaamse shotsters nu beter afgedekt : 10 – 10 na 23’.
 
Eens er op en erover ging DHW door op zijn elan, drukte het gaspedaal in. Sara Haazen en Gitte Janssens verschalken doelvrouw Ilse Snauwaert meermaals op snelheid. De thuisploeg hapte ondertussen naar adem. Het ging via 11 – 13 na 26’ naar 13 – 15 aan de rust.
 
Na de koffie bouwde DHW de voorsprong stelselmatig uit. Een goed ingevallen Emma Henderix deed haar duit in het zakje : 16 – 21 na 38’.
 
Het tempo werd hoog gehouden. Gitte Janssens bleef snel vertrekken, de passen kwamen goed aan en dat vertaalde zich op het scorebord : 17 – 24 na 41’. Het noopte de thuiscoach tot een time-out om het Antwerpse tempo te breken, helaas met weinig resultaat.
 
                                                                        
Sara Haazen, topscoorder van de avond, dreef verder op. Iedere slechte pas of balverlies van de thuisploeg werd efficiënt afgestraft : 19 – 28 na 47’.
 
Tien minuten voor tijd stond er een maximale voorsprong van 10 doelpunten op het scorebord en was de match gespeeld : 21 – 31 na 50’.
 
De Antwerpse teugels werden lichtjes gevierd, waardoor de thuisploeg nog kon milderen, ondanks enkele knappe reddingen van de ingevallen jonge DHW-keepster Resi Hopstaken, vurig aangemoedigd door collega Joni Muys. Eindstand : 28 – 33


Zaterdag staat speeldag 12 op het programma, onze meisjes worden hiervoor aan de Belgische kust verwacht om DHT Middelkerke-Izegem partij te geven. Meteen de verste verplaatsing van het seizoen en traditioneel een niet te onderschatten opdracht. Sinds vorig weekend is het wiskundig zeker, geen play offs dit jaar voor DHW. Het zijn de 3 Limburgse teams (Bocholt, Hasselt en Sint-Truiden) en Fémina Visé die wellicht dit jaar voor de titel strijden. DHW begon met een verjongde groep aan het seizoen, heel wat ervaren speelsters hingen de schoenen immers aan de haak, maar toch was er de ambitie om zo lang mogelijk mee te dingen naar de prijzen. In de meeste wedstrijden toonden onze youngsters mooie dingen, periodes van ronduit goed handbal ook. Maar er waren ook momenten dat er te weinig veerkracht was, dat de ervaren tegenstanders onze ploeg wat afbluften en het verschil maakten. 
 
Geen play offs dus maar het seizoen is nog lang niet ten einde. Nog drie wedstrijden te gaan in de reguliere competitie en daarna de zes wedstrijden in de play downs. Onze groep zal er zeker het beste van willen maken en kan deze opdrachten gebruiken om verder ervaring op te doen. En er zijn natuurlijk nog onze beloften die volop in strijd zijn voor de finale. Leuke vooruitzichten dus. Eerste opdracht voor beide teams is nu de verplaatsing naar DHT Middelkerke-Izegem dit weekend. Zoals reeds aangehaald, zeker niet te onderschatten. DHT is een ploeg met ervaring en shotkracht maar slaagde er ook dit seizoen ondanks de ambities niet in om de stap hogerop te zetten.  Nochtans spelen er heel wat A-internationals en is hun trainer zelfs bondscoach van de “black arrows”. 
 
DHW won de heenwedstrijd met 23-20 en wil maar wat graag opnieuw de volle buit behalen. Met volgende week ook nog de thuiswedstrijd tegen Waasmunster op het programma kunnen onze meisjes mits dubbele winst nog een plaatsje stijgen om zo de play downs als leider te beginnen, een niet onbelangrijk voordeel. En bovendien, na de wedstrijd in Middelkerke de bus op stappen met twee zeges op zak, het maakt de lange terugreis ongetwijfeld een stuk aangenamer. Supporters allen op post ! 
 
 
DHT Middelkerke-Izegem – DHW United Antwerpen
 
Sporthal “De Bamburg” te Middelkerke
 
Zaterdag 3 februari te 20h15 (beloften 18h30)
 
Scheidsrechters: Van Mele – Van Hove