Wij zijn trots u te kunnen melden dat onze kapitein Sinne Bes in Leuven is gehuldigd als “Rookie" van het jaar”, zeg maar de beste jongere uit de Belgische competitie in het afgelopen seizoen. Een dikverdiende bekroning voor Sinne die als 19-jarige al uitgroeide tot één van de sterkhouders in ons team. Ook bij de nationale damesselectie is Sinne op deze jonge leeftijd al een vaste waarde. Een dikke proficiat aan Sinne vanuit de volledige DHW-familie is hier dus zeker op zijn plaats !

Afgelopen weekend nam een combinatieteam van onze 4 jongste speelsters en een delegatie van onze vrienden van HC Schoten in Parijs opnieuw deel aan een hoogstaand jeugdtoernooi. Ze brachten het er met een 7de plaats puik vanaf ! Bovendien toonden de meisjes zich van hun sportiefste zijde wat de fairplay-beker opleverde. De 4-Dhw'ers poseerden terecht heel fier met de prijs. Op de foto herkennen we van links naar rechts Jana Maes, Femke Van Gestel, Arina Shulga en Charlotte Van Pelt. Jana (van Schoten) en Femke (Zandvliet) zijn nog maar pas bij onze club maar ze pasten zich wonderwel aan en voelen zich als jongsten van de groep "als visjes in het water" bij  DHW. Proficiat aan onze jongeren en ook aan de mensen van HC Schoten voor de prestaties in Parijs, het bewijs dat er veel talent rondloopt in Antwerpen en de toekomst verzekerd lijkt  !

Default Image

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is volop aan de gang, vorig weekend stond er zelfs een vierdaagse stage op het programma, deze ging door in Schoorl (Noord-Holland). Voor onze drie jonge nieuwkomers was het na enkele eerdere trainingen een eerste echte uitgebreide kennismaking met de groep. Jana Maes, Joni Muys (beide HC Schoten) en Femke Van Gestel (HVH Zandvliet) zijn grote Antwerpse talenten die de stap naar eerste nationale kunnen zetten bij onze club. Met dank aan hun respectievelijke clubs die de meisjes deze stap gunnen om zo door te groeien in hun favoriete sport. En ook respect voor de meisjes die de stap durfden te zetten en een sportieve uitdaging duidelijk niet uit de weg gaan. De stage was duidelijk een succes getuige de commentaren achteraf. Trainingen, groepsactiviteiten, wedstrijden, hotel, maaltijden, over alles waren de reacties eensgezind positief. Femke, de jongste van onze groep en dus één van de nieuwkomers vatte het als volgt samen met deze mooie woorden:

 De stage in Schoorl met DHW was verrassend positief. Met een bang hartje ging ik mee maar ik kwam er sterker uit. De trainingen waren heel leerrijk, net hetzelfde voor de oefenmatchen. Het mooie aan DHW is dat de andere meiden je helpen, ze wijzen je als jongere op je fouten maar ze helpen ze ook te verbeteren. Het feit dat je op elkaar kunt rekenen is fantastisch. Bij de oefenmatchen liet de trainer ook iedereen spelen, ook al maak je fouten. Zo kun je leren uit je fouten en heb je plezier in handbal. De bootcamp bezorgde leuke beelden en herinneringen, een super idee was het! Ik ben heel blij dat ik in deze ploeg ben opgenomen en de stage heeft dit bewezen. Bedankt aan de toffe ploeg en de goede trainers!”

 

 

Tijdens het laatste weekend van augustus richt het district Hoboken voor de 1e maal de "Hobokense sportdagen" in. DHW neemt hieraan deel met een activiteit in de categorie "Kijk Sport !" op zaterdag 27 augustus. We richten een driehoekstornooi in, dat doorgaat in sporthal Sorghvliedt.

Voor het seizoen 2016-2017 moest DHW United Antwerpen op zoek naar een nieuwe trainer. Anna Jaszczuk, T1 tijdens het voorbije seizoen, is immers in blijde verwachting van een eerste spruit. Wij danken Anna uiteraard voor de geleverde inspanningen het afgelopen seizoen en wensen haar het allerbeste toe bij de komst van haar eerste kindje en in al haar professionele en sportieve uitdagingen.. 

Als opvolger van Anna is de keuze van DHW gevallen op Peter Lauwen. Peter is afkomstig uit Etten-Leur (Nl.), is een goede maand geleden 52 jaar geworden, barst van de ervaring en heeft de ambitie om er bij onze club iets mooi van te maken. Zijn actieve handbal carrière verliep beloftevol en via verschillende regionale selecties schopte hij het ook tot de toenmalig nog actieve militaire nationale ploeg waarmee hij het WK ‘86 in Algerije afwerkte. Maar een hardnekkige blessure zorgde ervoor dat Peter vroegtijdig zijn actieve loopbaan moest beëindigen. Als trainer kon hij gelukkig zijn passie voor de handbalsport wel verder uitwerken. Peter trainde diverse selectieteams bij de jeugd hier net over de grens in Brabant, werd trainer bij de dames van Internos (eerste divisie) en was de afgelopen seizoenen assistent en tot eind 2015 nog hoofdtrainer bij de dames van Quintus (eredivisie) in Nederland. 

DHW United Antwerpen hoopt dat Peter gezien zijn ervaring met damesteams en jeugd onze jeugdige groep volgend seizoen kan inspireren en klaarstomen om mee te strijden voor de prijzen. We verwelkomen Peter Lauwen dus van harte en wensen hem samen met de “blijvers” Wilfried Bes (T2) en Tom Goossens (keeperstrainer) alle succes toe !